top of page
Najskoriji tekstovi

Verovatnoća Meseca



U sva vremena, pogotovu ona olovna, skloni smo da sumnjamo u pojave na koje ne možemo uticati i koje nam se nude kao razotkrivanje života ili misli. Čak i korak dalje, da ih smatramo zaverom.

Da l je Zemlja disk, je li čovek bio na Mesecu i postoji li Mesec uopšte ili je samo refleksija Zemlje na njenom svodu, truju li nas kemtrejlsom, 5G mrežom, GMO proizvodima, Exyz emulgatorima, kontrolišu GPS-om, vakcinama i tečnim čipovima, HAARP sistemima, sve zarad "zlatne milijarde"?

Čovek je, istina, u poslednjih 50 godina načinio nagli tehnološki skok, ali da li je njegova pamet suštinski išta veća nego pre 2000 godina? Jesu li današnji najblistaviji umovi srazmerno veći od, recimo, Sokratovog, Pitagorinog ili Arhimedovog?

S druge strane, može li se tako komplikovana zavera, u korist gospodara, sprovesti bez blistavog uma?

Postoje li vlasnici sveta (koji moguće i nisu našeg roda) kao posebna elita, iznad nama otkrivenih vladalaca, sa jasno definisanom surovom mišlju da organizuju ovaj svet po svojoj umišljenoj meri ili je sve mnogo jednostavnije i kola po stihijskoj matrici - šta bude biće?

Kako god, nama bi trebalo da je svejedno. Ili su baš toliko moćni da opuštanjem silovanje gravitira uživanju ili je sve slučajnost, a mi samo broj na bačenoj kockici.


Arhiva
Zapratite
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page