top of page
Najskoriji tekstovi

Delirijum endorfin



Oslobađanje je proces, a sreća trenutak. Proces je vreme, trenutak intezitet.

Bez svesti, sve je samo konfuzija.

Samostalni referent, dinosaurus svih sistematizacija i sinakura, sedeo je skamenjen, zamagljenog pogleda, ukočen i odsutan, kao da je sam u potpunoj tišini, mada je kabinet načelnice bio pun njegovih kolega koji su žustro diskutovali.

Samo tren pre i on je učestvovao u raspravi i onda najednom kao da je nešto puklo u njemu, pokrenulo blokade, a on sam zapao u neku vrstu katatonije. Svest koju je odavao bila je samo privid.

Mir, koji već dugo nije uspevao da pronađe, našao je njega.

Razum, koji ga je jedva održavao zdravog u truleži okruženja, napustio ga je.

Ruke su mu bile spuštene na kolena, ramena opuštena, glava uspravljena, oči širom otvorene.

Usne razvučene u blagi, jedva vidljiv, osmeh.

- Guzina molim Vas, uključite se! - iznenada se brecnu gospođa načelnica i toliko hitro ustade, da je gotovo poskočila izgovarajući pištavo poslednji samoglasnik rečenice.

- Implementacija perifernih marketinških influenci na intenciju vezanih definitivnih prioriteta u dizajniranju strateških modela angažmana, od presudnog je značaja za sve nas i Vi morate izraditi model kontrole i generisanja indikatora uspeha za naredna dva kvartala. Do ponedeljka da ste elaborat predali poslovnom sekretaru, inače ste gotovi!

Ni ne primetivši njegovu odsutnost, pade nazad u svoju tapaciranu fotelju i zarotira se tako da leđa okrenu kolegijumu, što je značilo da svi ćutke napuste kabinet.

Zadovoljno se protegnu, izvadi cigarilos iz tabakere sa grbom omiljenog dobrotvora i prvi dim izahnu podignute brade. Između kažiprsta i srednjaka zvrte Guzininu, već spremnu, radnu knjižicu. Nehajno se okrenu, misleći da je sama i blago ustuknu kad ugleda Guzinu, zalepljenog u stolici.

- Šta ti radiš još tu - izgovori tiho, iznenađeno nespremna za svoj glasni, zapovednički ton.

Guzina ustade polako, kao robot, ne menjajući položaj glave i ruku, koje su visile ka kolenima. Okrenu čitavo telo prema njoj, nišaneći glavom u smeru njenih očiju i dalje zureći kroz prostor.

- Gospođa načelnik, za traženi elaborat preko je nephodno da implementirate Vaš ilegalni karijes celovitim obimom oko talismanskog obeliska Vašeg omiljenog samostalnog referenta - izrecitova Guzina u jednom dahu i uze knjižicu iz njene leve ruke.

Dok je, ko zombi, koračao ka vratima kabineta, krajevi usana skoro izljubiše resice njegovih ušiju


Arhiva
Zapratite
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page